Alla inlägg under oktober 2007

Av Loppan - 10 oktober 2007 15:14


Ofta kämpar både jag och så många andra människor emot systemet. Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och andra myndigheter av olika slag. Ofta har man väldigt svårt för att få gehör och många blir orättvist behandlade pga alla olika regler som man inte känner till osv. Man får ofta höra denna sidan av FK och AF och olika mynigheter..


MEEEEN, nu har jag en annan historia. Jag är inne på mitt sjätte år av sjukskrivning och har blivit bemött på alla möjliga olika sätt och det har både varit tårar och skratt. Nu har jag ju bytt familjeläkare vilket ställt till det en del och min sjukskrivning gick ut i Söndags. Jag hade telefontid idag med min nya familjeläkare men eftersom hon aldrig träffat mig kan hon inte sjukskriva mig per telefon. Jag ringde då AF som hänvisade mig till FK som hänvisade mig tillbaka till AF så jag fick snällt med värk i benen och armarna samt magknip av min magkatarr knalla ner till AF och skriva in mig. Damen som skrev in mig var mycket trevlig och det gick fort. Jag gick hem och var bara så trött, slöade framför tvn lite då jag inte hade energi till något annat.


Då ringde FK som då var hos min kontakt på AF. Jag har möte med dom och min läkare den 15:de och dom sa att dom skulle be min läkare sjukskriva mig från den 7:de, alltså några dagar bakåt i tiden eftersom min sjukskrivning har varit ihållande i så många år, och det är ju FK som tar besluten om sjukersättning så jag tror inte läkaren kommer motsätta sig det. Hon har ju min journal. Skulle det inte funka så skulle det lösa sig med A-kassan i alla fall lovade dom. Då nu kan jag äntligen efter två veckors stress och oro lugna mig och kanske varva ner. Det känns så skönt så visst finns det bra historier om FK och AF också. Jag kan knappt tro det !!

Av Loppan - 10 oktober 2007 10:20


Förändring: -0,4 kg

Totalt: -1 kg


Frukost: Lätt A-fil, musli, 1 kopp te

Lunch: Macka med gorgonzola, 1 Camebridge Choklad

Mellanmål: Banan

Middag: Korv med bröd

Kvällsmål: Macka med keso och tomat


Vatten: 1 l (av dagens ranson på 2 l)


Delmål: 1 kg / vecka

Första stora målet: -5 kg till den 11/11


Av Loppan - 10 oktober 2007 09:06


Hur mycket ska jag orka ?? Jag vet inte. Jag har så ont i magen och att det är pga stress är helt uppenbart. Hade ju fått en läkartid via telefon idag med min nya familjeläkare. Hon var väl ok, men inte mer. Jag hoppas att inte första intrycket är bestående och att hon och jag funkar bra i vår komunikation och kemi. Jag kommer fortsätta försöka få den familjeläkare P och jag vill ha, som såklart är fulltecknad. Jag misstänker att jag får ringa till VC en gång i veckan för att fråga om han är ledig. Det måste ju vara någon som flyttar nån gång som har honom, eller någon som trillar av pinnen (det ska vi ju alla göra så småningom).


I alla fall !! Hon kan inte ge mig någon sjukskrivning före den 15/10 då jag har en personlig tid hos henne, vilket innebär att jag just nu står utan ersättnig. Hur trött kan man bli. Jag ringde då AF och då är det så att jag måste gå ner där idag och idag har jag såklart jätteont i magen, och cykeln har jag inte här. Dessutom måste ska jag prata med en helt ny person jag inte känner som jag tycker är jobbigt när jag mår så här. Alternativet är att jag ringer FK och sjukanmäler mig för man behöver inte ha sjukintyg på 7 dagar. Hur som helst är det nu 2 dagar jag kommer vara utan ersättning. Känns inte som jag har råd med det men det är ju som det är !! Elände, elände..  det finns dom som har det värre och större bekymmer än jag men för mig är det ändå elände. Nä, nog om detta, ska fixa lite här hemma och få tankarna på annat.


Av Loppan - 9 oktober 2007 09:44


  • Kontrollerar du dina bröst ofta själv/går på mammografi när du ska ?
  • Nej, jag kontrollerar sällan. Mammografi har jag inte blivit kallad till ännu.


  • Är du orolig för bröstcancer ?
  • Inte så att jag går och oroar mig utan mer en att det kan hända vem som helst.


  • Vad är bröst för dig? Något kvinnligt, något man matar sin bebis med, något sexigt, bara en jobbig sak, annat ?
  • Bröst är naturligtvis något kvinnligt. Att amma var för mig en gåva då man knyter an till sitt lilla barn på ett väldigt speciellt sätt. Bröst kan vara sexigt och såklart händer det att dom är jobbiga och ivägen.


  • Är du nöjd med dina bröst, skulle du vilja förminska, förstora, annat, varför ?
  • Jag är i huvudsak nöjd med mina bröst, jag har en lagom storlek. Inga bomber men heller inte små. Lagom som det så fint heter. Men ett lyft hade inte suttit illa.


  • Dolly Parton har ju försäkrat sina bröst, är det något du skulle kunna göra ?
  • Den tanken har aldrig slagit mig, så nej. Hela jag är försäkrad men inte enbart eller extra på mina bröst.. *S*



    Av Loppan - 9 oktober 2007 08:39


    Förändring: -0,6

    Totalt: -0,6


    Frukost: A-fil, musli, 1 kopp te

    Lunch: Tomat, gurka, paprika, lök, kikärtor med keso.

    Mellanmål: Banan

    Middag: Köttbullar, potatis och sås

    Kvällsmål: En liten bit mandeltårta (skäms lite), Risifrutti


    Vatten: 8 dl (hur ska jag komma upp i 2 l på en dag ???)


    Jag har jätteont i magen även idag. Skitjobbigt !! Tur jag har läkartid imorgon. Var tvungen att få nått i mig sent, en risifrutti så jag kan ta värktabletten. Brukar ta den till middagen men åt på Ikea idag. Nu har även en härlig huvudvärk infunnit sig.. Kl är 22:30 och jag stämplar ut för idag.


    Av Loppan - 8 oktober 2007 13:02


    Förändring: (med start imorgon)

    Totalt: (med start imorgon)


    Frukost: A-fil, musli, 1 kopp te

    Mellanmål: 1 Äpple

    Lunch: 1 skiva bröd med keso, 1 kopp te

    Middag: Fläskfilévingryta med svamp, ris och sallad.

    Kvällsmål: 1 banan, 1 äpple

    Vatten: 1,2 l (ska helst komma upp i 2 l..*hjälp*)


    Jobbigt. När jag ätit får jag hungerskänslor. Det kommer ca ½ timme efter jag ätit och håller i sig i ca 2 timmar och jag är vrålhungrig. Men jag vet ju att jag inte är hungrig eftersom jag precis ätit. Det är jättekonstigt. Jag vet inte om det beror på min magkatarr och tarmproblem. Och som inte det räcker så är jag godissugen..  =)

    Av Loppan - 8 oktober 2007 10:30


    Nystart idag !! Min historia är som följer i den korta versionen: När jag väntade min dotter fick jag tidigt foglossning och prematura sammandragningar och låg under en tid inlagd. När jag fick komma hem var jag ordinerad sängläge. Under denna tid trädde även min idag diagnostiserade sjukdom Fibromyalgi fram och jag mådde fruktansvärt dåligt. Jag gick upp från 73 kg till 116 kg som jag vägde när jag födde dottern. Jag blev djupt deprimerad och ordinerades anti-depresiv medicin vilket gjorde att jag gick upp det jag gått ner sen jag fick dottern och lite till. Slutvikt 120 kg. Hur jag än kämpade gick jag inte ner nått i vikt, pga den antidepressiva medicinen.


    I slutet av augusti 05 slutade jag med min antidepressiva medicin. Samtidigt började min stora kamp och med hjälp av camebridge, nutrilett, nyttig mat och motion gick jag fram till juli 07 ner till 65 kg, vilket jag vägde den 7 juli på mitt bröllop. Jag hade alltså då gått ner 55 kg. Därefter gav vi oss av på bröllopsresa i 2 veckor med god mat och dryck och från dess fram till nu har jag gått upp några kilo som jag verkligen vill bli av med igen. Därför börjar jag min nystart idag. Jag uppskattar all stöttning och peppning och den som vill får hänga på. Nu kör vi !!!


    Av Loppan - 8 oktober 2007 08:45


    Vad gör en polis ?

    Svar: Kör bil och jobbar på polisstationen. Också fångar han tjuvarna men inte oss, dom är snälla mot oss mamma.


    Vad gör en doktor ?

    Svar: Opererar och man får medicin när man är sjuk.


    Vad gör en brandman ?

    Svar: Tar bort elden när det brinner. På dagis heter ena avdelingen elden, det är samma du mamma.. *fnissar*


    Vad gör en bonde ?

    Svar: Han kör traktor och hämtar ... ehhh... potatisar.


    Vad gör en tandläkare ?

    Svar: Tittar på tänderna och lagar dom.


    Dottern A - 5 år 6 månader - 8 oktober 2007


    Frågorna kommer från Barn Funderar

    Ovido - Quiz & Flashcards