Alla inlägg under oktober 2007

Av Loppan - 28 oktober 2007 18:09


Ja idag har vi ägnat hela dagen åt shopping. Först åkte vi till IKEA som var minst sagt fullsmockat med folk. Vi tittade på garderoberna vi siktat in oss på att köpa till hallen och dom var lika fina i verligheten så nu ska det bara passa oss ekonomiskt också. Det enda vi shoppade var en mjukglass till A.


Efter det tog vi en tur till Jysk för att titta på nytt skrivbord till A men ska kolla runt på fler ställen. A fick en Tomtenalle av vår väninna S som var med. Vi gick vidare till Stadium där vi köpte en svart termobyxa till A i märket Everest. Inbillar mig att det är ett hyfsat bra märke med bra kvalitet !?!? och hoppas jag har rätt. Till dom ska hon en röd, vit och svart jacka från förra säsongen. Kommer bli kanonbra !! Köpte även tvättmedel som gör att kläderna impregneras på nytt när dom blivit tvättade. Välbehövligt till våra slaskiga vintrar. Sedan svängde vi inom en djuraffär och tittade på kaniner. A har börjat tjata om ett husdjur efter att hennes kusin fått en kanin och vi ser oss omkring lite för att se vad som finns.


Sen bar det av till stora köpcentrat vi brukar åka till där vi kollade på vinterkängor till A men dom fanns inte hemma i hennes storlek. Det blev istället en ny familjealmenacka med NallePuh. Middag blev det på Graffiti Café. Vi shoppade dessutom två tröjor och ett par jeans till A för 198:- !!! Jag blir så glad när jag lyckas fynda. Sen shoppade vi mat och annat nödvändigt på Maxi, samt årets TV-julkalender.


Till sist åkte vi inom ytterligare en djuraffär där vi tittade på tamråttor. Det är ju ett av mina favoitdjur och tilltalade tydligen även A. Vi hade en uppe och klappade men vi får se OM det blir något djur och isåfall vad det blir. Det beror på vad läkarna säger om hennes allergi, om det endast är katter eller alla pälsdjur hon är allergis emot, men det är ett beslut som ligger en bra bit i framtiden. Det krävs en hel del tjat och OM det blir av så måste A vara väl medveten om vad det innebär. Men att titta går ju bra, det har vi gjort sedan A var liten när vi gått förbi denna djuraffären så det är ju inget nytt, mer ett litet nöje vi har.


Nu är vi allihopa jättetrötta och en mysig TV-kväll väntar.. Viktiga uppdateringen får nog vänta tills imorgon..  =)

Av Loppan - 28 oktober 2007 09:59


Idag ska vi shoppa. Mat, vinterskor och eventuellt overall till A. Vi ska kanske även en sväng in på IKEA och kolla på garderoberna vi eventuellt ska inhandla så småningom. Hemma ska vi i alla fall inte vara för det känner inte någon utav oss för.. Ska bli så skönt !!


Av Loppan - 28 oktober 2007 09:50


Dagens förändring: +/- 0 kg

Totalt vecka 1: -1,9 kg

Totalt vecka 2: -0,2 kg

Totalt vecka 3: -1,1 kg

Totalt sedan 8/10: -3,2 kg



Frukost: Havregrynsgröt med Socker och Lättmjölk, 1 kopp Te - 3,5 points

Lunch: Graffiti Café - Räksallad med Bakad Potatis och Bröd

Kvällsmål: Popcorn, NonStop, Smågodis !?!? (vilken bra dag, eller inte)

Vatten: 1,5 l

Points Totalt idag: 16




Delmål: 1 kg /vecka  [ny vecka och 0,8 kg kvar]

Första stora målet: -5 kg till den 12/11


Av Loppan - 27 oktober 2007 14:53


Igår kom jag på att A var bjuden på pyjamasparty som idag. Hennes två delade pyjamas med byxa låg i tvätten och skulle inte hinna tvättas och torkas så det blev till att ge sig iväg och köpa en. När vi väl kom till affären så vill A inte ha en två-delad, eller jo, hon hittade en hon gillade med prinsessor på men den fanns inte i hennes storlek. Istället blev det en rosa med blommor, hjärtan och ett rådjur på från Kapp-Ahl samt ett par strumpbyxor att ha under. Det blev kanonbra.


På Brio-butiken köpte vi present i form av en jättetjock målarbok och en megastor ask med kritor. Barn älskar sånt och får sällan nog av sånna saker, annars går det ju bra att byta. Amanda valde själv kortet som blev med Nalle Puh och en 5:a på. Vi fick även ta en runda inom Skopunkten för när jag tog på A hennes finstövlar så knasade dragkedjan sig och gick inte att dra ner igen utan att skon skulle gå sönder. Jag visade upp stöveln, ännu med A fot i och det fanns inget dom kunde göra för att fixa den så vi fick ett par nya även om jag inte hade kvittot med mig. Snällt !!


Nu är A på sitt pyjamasparty men ska strax hämtas. Hon har säkert haft jättekul och vi fick en inbjudan till ett Halloweenparty i november. Det låter jätteskoj.


Önskar våra vänner en mysig Lördag !!

Av Loppan - 27 oktober 2007 14:37


Dagens förändring: +0,3 kg (efter gårdagens frosseri)

Totalt vecka 1: -1,9 kg

Totalt vecka 2: -0,2 kg

Totalt vecka 3: -1,1 kg

Totalt sedan 8/10: -3,2 kg


Frukost: Havregrynsgröt med Socker och Lättmjölk, 1 kopp Te - 3,5 points

Lunch: Tomat, Gurka, Paprika, Rädisor, Fetaost, Bröd & Smör - 2 points

Mellanmål: Frukt

Middag: Tortilla med tacostillbehör - 8 points

Kvällsmål: Godis (massa godis)

Points Totalt idag: 20


Vatten: 1,5 dl


Delmål: 1 kg /vecka   [0,2 kg tillgodo]

Första stora målet: -5 kg till den 12/11

Av Loppan - 26 oktober 2007 22:05


Idag har Amanda namnsdag. I present fick hon en New Born Baby funktionsdocka som äter, sover, skrattar, gråter och rör på sig. Gissa om hon blev överlycklig. När slutat förskolan bar det av till frisören där A fick klippt topparna. Hon fick välja två färger i håret och det blev rosa och orange !!.. Snyggt ju *s*.. som tur är sitter det mesta bara i en liten stund för att sedan tonas av. Sedan åkte vi iväg till stan och kollade på ny vinteroverall till A. Just nu står hon emellan att kunna ha förra årets eller en ny. Vet inte riktigt än vad vi ska göra men hängde undan en från Åhlens i alla fall. I brunt och rosa som var jättefin. Efter det gick vi bort till Graffiti Café där A fick välja vad hon ville vilket blev en Blåbärsmuffins med Choklad och Smartiestopping. Själv åt jag en Bakad Potatis med Örtkeso & Räkor --> SUPERGOD !! Sedan bar det av till vårt traditionella namnsdagsfirande, nämligen bio. Vi såg Råttatouille. En jättetrevlig film och A tyckte den var skoj, hon skrattade en hel del. Hon var dock gränsfall åldersmässigt. Har man barn som inte förut gått på bio eller som har svårt att sitta still så kan den vara aningen för lång. Annars rekommenderar vi den varmt..  Nu ska vi läsa bok på A önskemål.


Trevlig helg önskar vi våra vänner !!

Av Loppan - 26 oktober 2007 12:15


Dagens förändring: -0,1 kg

Totalt vecka 1: -1,9 kg

Totalt vecka 2: -0,2 kg

Totalt vecka 3: -1,4 kg

Totalt sedan 8/10: -3,5 kg


Frukost: Havregrynsgröt med Socker och Lättmjölk, 1 kopp Te - 3,5 points

Mellanmål: 3 Satsumas

Lunch: Sallad, Tomat, Gurka, Paprika, Rädisor, Fetaost - 0,5 points

Mellanmål: Frukt

Middag: Graffiti Café, Bakad Potatis med smör, keso & Räkor - 6,5 points

Kvällsmål: Popcorn och Ahlgrensbilar  - 10,5 points

Points Totalt idag: 20


Vatten: 1,5 l


Delmål: 1 kg /vecka   [ny vecka och 0,5 kg tillgodo]

Första stora målet: -5 kg till den 11/11

Av Loppan - 26 oktober 2007 08:38


Varför finns man ?

Jag tycker om att jag finns. Andra är döda och jag lever.


Vad är det som gör att vissa kan gå och vissa inte ?

Alla kan inte göra allt men jag kan alltid gå långt.


Vart kommer bebisar ifrån ?

Min Mammas mage. Vet du Mamma vad jag vill ha, jag vill ha tre flickor och tre pojkar, i din mage Mamma. Sex bebisar ska vi ha !! (Mamma säger *hjälp*)


Finns det liv på andra planeter ?

Ja, det finns det.


Trivs du med ditt liv ?

Ja, jag tycker om det, idag fick jag en docka och så ska vi gå på bio juh.. *fnissar*


Dottern A - 5 år 6 månader - 26 oktober 2007


Frågorna kommer från Barn Funderar.


Ovido - Quiz & Flashcards